4. Flidunen & Trimbaan

4. Flidunen & Trimbaan

Beeld door Calluna Denkers

WAD, misschien wel het lekkerste kraanwater van de wereld

Het Nederlandse kraanwater behoort al vele tientallen jaren tot het beste ter wereld. Veel mensen vinden het Vlielandse water het lekkerste van Nederland, dus wat er hier uit de kraan komt, is niet zomaar water. Wellicht wel het lekkerste kraanwater ter wereld! Daarom heeft dit kraanwater ook een naam; Water Achter de Duinen, ofwel WAD. Proef WAD: de trots van Vlieland!

De voordelen van kraanwater drinken:

- Lekker: lekkerste kraanwater van de wereld
- Gezond; de hygiëneregels voor Nederlands en Vlielands kraanwater zijn veel strenger dan die voor wegwerp waterflessen.
- Duurzaam: de klimaatvoetafdruk van een liter WAD water is 300 tot 1000 keer zo klein als die van wegwerp waterflessen.
- Goedkoop; WAD water is oneindig veel goedkoper dan wegwerpflesjes-water. Voor jou is het namelijk gratis. Normaliter is kraanwater 500 tot 1000 keer goedkoper dan wegwerp waterflessen.
- Lokaal: WAD water wordt direct onder Vlieland geproduceerd. Ook worden er fantastische lokale producten van gemaakt. Scan de QR-code voor meer informatie.

Wat kan je hier doen?

Bij een gezonde leefstijl hoort kraanwater, maar zeker ook beweging. Genoeg beweging is het andere aspect van Waterroute Vlieland: gebruikers op leuke manieren uitdagen te bewegen en in beweging te komen. De trimbaan is bij uitstek een speel-, sport- en ontmoetingsplek die verspreid staat langs en om het sportveld.

Koop een WAD fles en steun Waterroute Vlieland

Met de aankoop van een WAD fles kan je zelf thuis en onderweg de waarde van water blijven beleven. De opbrengst van de flessen wordt gebruikt voor het onderhoud van de Waterroute.

Meer locaties