3. Jachthaven

3. Jachthaven

Beeld door Calluna Denkers

Waarde van Water

Water is het meest voorkomende stof op aarde, maar slechts een fractie van een fractie daarvan is beschikbaar als drinkwater. Schoon en lekker drinkwater is een voorrecht en dus goud waard. Daarom is het belangrijk om kraanwater als drinkwater te gebruiken en zeer zuinig te zijn wanneer het niet-essentieel gebruik betreft.

Reductie van kraanwater gebruik

Maar hoe was je dan je zandvoeten, spoel je de wc door of geef je de planten water? Al de niet-essentiële zaken kunnen gemakkelijk met andere vormen van water worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan zeewater, grondwater, regenwater, of reeds gebruikt-water (grijs water).

Wat kan je hier doen?

Hier spoelden veel mensen hun zandvoeten met wel drie liter kraanwater per keer, maar dat hoeft nu niet meer. Met deze handige voeten-spoel-pomp kan iedereen dit nu met grondwater doen, waardoor er op jaarbasis wel zo’n 50.000 liter WAD water wordt uitgespaard.

Koop een WAD fles en steun Waterroute Vlieland

Met de aankoop van een WAD fles kan je zelf thuis en onderweg de waarde van water blijven beleven. De opbrengst van de flessen wordt gebruikt voor het onderhoud van de Waterroute.

Meer locaties