1. VVV

1. VVV


Ontdek de Waterkringloop

Water is allesbepalend, zeker op Vlieland. Dat water een van de belangrijkste dingen in het leven is, is iets waar maar weinigen bij stilstaan. Waterroute Vlieland is een beleef-, sport-, speel- en leerroute die mensen uitdaagt om anders te kijken, denken en doen met het water in hun leven. Een herwaardering van water, zou je kunnen zeggen. Vlielands kraanwater is het regenwater van dertig jaar geleden. Hoe dat kan, is het prachtige verhaal van de waterkringloop en de reden waarom dit door velen het lekkerste kraanwater ter wereld wordt genoemd. Loop, ren of fiets de route en ontdek het zelf!

   De Route

   De Waterroute voert langs acht locaties. Er zijn drie varianten. De Oostlus van 5 kilometer (locaties 1, 2, 3, 4), De Westlus van 10 kilometer (locaties 1 naar 6, 7, 8) en de totale route van 14 kilometer. Volg de route eenvoudig via de wegwijzer bordjes met het druppel-teken langs de kant van de weg, of online via de QR-code.

   Wat kan je doen?


   Op de verschillende locaties langs de route komt je verschillende dingen tegen:
   - Waterpunten om het WAD water te kunnen proeven en de dorst te lessen.
   - Waterinstallaties om in te spelen en te leren over de waterkringloop.
   - Visuele infoborden om elke stap in de waterkringloop beter te leren kennen.
   - Trimtoestellen om te sporten of leuke spellen te doen.

   Al lopende heb je de meeste rust om het natuurschoon van het eiland te bewonderen. Per fiets is de route in ongeveer twee uur met kids te volbrengen. Ga je ‘m rennen? Tijdens de route kom je de trimbaan tegen voor een mooie extra uitdaging.

   Koop een WAD fles en steun Waterroute Vlieland

   Met de aankoop van een WAD fles kan je zelf thuis en onderweg de waarde van water blijven beleven. De opbrengst van de flessen wordt gebruikt voor het onderhoud van de Waterroute.

   Meer locaties